| Autor |
POWRÓT TEMPLARIUSZY ! |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 10:29:55 |
|
|
|
Ludzie! kto z was by nie chciał powrotu templum. Nie mówię oczywiście o batalionie ludzi którzy z mieczami poszliby tłuc się z Talibami np. Ale o bractwie które np strzegłoby prawa na ziemiach polskich używając nazwy i znaku templum. Niestety jest jeden problem : Klemens V wydał dekret o tym że kto używa nazwy znaku i pieczęci jest automatycznie ekskomunikowany. Jedyny sposób to zwrócenie się do papieża który jako jedyny może cofnąć tą decyzję. Czekam na pomysły i realizacje. |
|
| Autor |
RE: POWRÓT TEMPLARIUSZY ! |
Baldwin IV Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
| Dodane dnia 30-07-2007 11:45:47 |
|
|
To sie napiszę sie do Papieża dobry pomysł z ty
Bądź bez strachu w obliczu swych wrogów. aby Bóg cię miłował.Bądź odważny i dobry .Mów prawdę, zawsze, nawet gdyby prowadziło to do twej śmierci. Broń bezbronnych i nie czyń krzywdy nikomu. |
|
| Autor |
sheryf32 Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 13:56:45 |
|
|
Dobrze mówisz o prawie, ale jakie ma być to prawo czy to, które obecnie panuje i jest uznawane przez nasz rząd, czy może mieli byśmy ustalić własne prawo? Jeśli wchodzimy na pierwszą opcję to nie wiem czy zauważyłeś, ale nie jest ono doskonałe jak widać z tego, co się dzieje na terytorium naszego kraju jest bardziej przychylne dla tych, co są przeciw prawu niż dla ludzi prawa. Nasz kraj i jego prawo jest dla tych, co mają władzę i kasę aczkolwiek może się mylę, jeśli tak wyprowadź mnie z błędu. A jeśli mieli byśmy ustanowić własne przepisy prawne to czy były by do zaakceptowania przez wyżej postanowionych? Sądzę, że nie! I w ten sposób stali byśmy przeciw prawu a co za tym idzie skończylibyśmy jak nasi poprzednicy 13 października 1307 roku. Ale jeśli chodzi o znak pieczęć itp. To jestem za
ktokolwiek bierze miecz
ginie od miecza.
a kto nie bierze miecza, albo z rąk go wypuszcza
ginie na krzyżu. |
|
| Autor |
RE: He he |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 15:17:20 |
|
|
|
Najlepiej będzie jak najpierw zbierzemy trochę ludzi i napiszemy do papieża a potem będziemy się zastanawiać czy zrobić rewolucje w kraju. A poza tym skoro nasz kraj jest przychylny dla ludzi bezprawia to chyba MY musimy to zmienić ale to potem. Jaki macie plan odnośnie tego listu ? Najlepiej by było jakby ktoś kto zna niemiecki lub włoski pojechał do Watykanu i pogadał z Benedyktem XVI. Ja niestety nie będe mół w tym roku tam pojechać . |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 16:30:51 |
|
|
a zalezy kto by pojechal najlepiej napisac lis ja sie ciociy spytam czy mi napisze po niemiecku ale zalezy co :?
Bądź bez strachu w obliczu swych wrogów. aby Bóg cię miłował.Bądź odważny i dobry .Mów prawdę, zawsze, nawet gdyby prowadziło to do twej śmierci. Broń bezbronnych i nie czyń krzywdy nikomu. |
|
| Autor |
RE: pomysł |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 17:49:59 |
|
|
Badwin Świetny pomysł . Słyszałem jednak że listy zwykle najpierw są czytane przez sekretariat papieski ale warto spróbować  |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 17:59:26 |
|
|
tylko muszę wiedzieć co podaj mi gg pogadamy
|
| Autor |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-07-2007 19:05:31 |
|
|
Ok Baldwin . gg= 21011992
dodam że może mie jutro nie być ,ale możesz przełać jakieś propozycje .
Edytowane przez Templariusz dnia 02-08-2007 08:06:54 |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 31-07-2007 12:03:50 |
|
|
wszystko ładnie pięknie a ma ktoś adres do Watykanu ??
|
| Autor |
shuboshi Administrator
|
| Dodane dnia 31-07-2007 14:26:40 |
|
|
W przeszłości powstało i powstaje wiele grup neotemplariańskich. Powstają często w bardzo dziwnych okolicznościach, i tak samo kończą swoje istnienie.
Dla przykładu podaję cytat z bardzo dobrze udokumentowanej książki
"W mrocznym świecie tajemnic SYJONU -tajemni strażnicy tożsamości Chrystusa ..." (przedstawionej w innym wątku forum "Przeorat Syjonu")
...Na dowód tego, jak łatwo Konwent Syjonu mógł się przerodzić w prawdziwą sektę (i jako ostrzeżenie, że wciąż jeszcze może do tego dojść) przyjrzyjmy się bliżej niepokojąco podobnemu zjawisku o nazwie Świątynia Słońca, która w 1994 roku wstrząsnęła światem serią masowych samobójstw i morderstw. Podobieństwa między obiema organizacjami nie są czysto przypadkowe: oba zakony nie tylko stosowały analogiczny modus operandi ale powoływały się na te same ezoteryczne korzenie.
Podobnie jak Konwent Syjonu, Świątynia Słońca pojawiła we Francji po raz pierwszy w latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia, a pierwszym publicznym wystąpieniem było zgromadzenie okultystów pod wodzą alchemika Jacques'a Breyera (1922-1996), które w 1952 zwołano w Chateau Arginy, w regionie Beaujolais. (Uczestniczył w nim między innymi znany ezoteryk Eugene Canseliet, który później został mentorem Giną Sandriego). Pierwotnie grupę Breyera ściągnął do Arginy zamiar poszukiwania reliktów po średniowiecznych templariuszach, chowanych tam w czasach prześladowań. Na trop naprowadził ich odnaleziony w Bibliotece Narodowej dokument z połowy XVIII wieku, z którego wynikało, że ostatni wielki mistrz zakonu Jakub de Molay przekazał jednemu z rycerzy templariuszy, Wilhelmowi de Beaujeu - członkowi rodziny, do której należał zamek Arginy- nie tylko pełnomocnictwa, ale także ważne relikwie zakonu. Jedną z najważniejszych była kość z palca wskazującego Jana Chrzciciela.Gdy Breyerowi i towarzyszom nie udało się odnaleźć relikwii, poszukiwacze postanowili uciec się do technik magicznych i nawiązać kontakt psychiczny z duszami pomordowanych rycerzy templariuszy. Wprawdzie wyników tych seansów nigdy oficjalnie nie ogłoszono, podobno jednak 12 czerwca 1952 roku udało się nawiązać kontakt.W konsekwencji doprowadziło to do powstania nowego, niezwykłego tytułu do spuścizny po templariuszach, zwanego przekazem słonecznym. Powołując się na uprawnienia czerpane z psychicznej łączności z duchami zmarłych templariuszy, członkowie grupy gładko ominęli rafę braku historycznych dowodów na swe związki ze średniowiecznym zakonem, przyjmując nazwę Ordre Souverain du Tempie Solaire (Suwerenny Zakon Świątyni Słońca), w skrócie OSTS. (Duchy poinformowały ich, że to właśnie w Arginy 12 czerwca 1118 roku Hugon de Payens powołał do życia templariuszy, co jest twierdzeniem do dziś podtrzymywanym przez zwolenników rsłonecznej tradycji"). Przez ponad dwadzieścia lat członkowie 'STS spotykali się potem w Arginy, by odprawiać tam swoje obrzędy.
Ten wątek jest znacznie więcej rozbudowany...
Jak widać, nie napisano nic na temat uzyskania zezwolenia od aktualnie
zasiadającego w Watykanie papieża...
A więc -o cóż tu się spierać?
Pozdrawiam
Kto pozna Słowo, pozna wszystkie tajemnice tego świata...
Edytowane przez shuboshi dnia 31-07-2007 14:29:06 |
|
| Autor |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 13:40:17 |
|
|
Adres do Watykanu:
Soa Santita'
Benedicto XVI
00120 Citta' del Vaticano
Udało mi się to znaleźć |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 13:47:50 |
|
|
no to jaki treści listu będzie z ciocią już gadałem prze tłumaczy list czekam na propozycję
|
| Autor |
RE: gg |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 14:00:18 |
|
|
musiałem zmienić numer gg bo coś się nie udało im zrobić teraz mam 9586467
Non nobis, Domine, Non nobis sed nomini tua da gloriam |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 17:19:10 |
|
|
Może jakiś zakon przyłączył sie do nas z tym listem ???
|
| Autor |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 17:20:15 |
|
|
dobry pomysł
tak nawiasem gratulacje z awansu . Kiedy dostaje się kolejny stopień po rycerz kandydat ?
Non nobis, Domine, Non nobis sed nomini tua da gloriam
Edytowane przez Templariusz dnia 02-08-2007 08:14:45 |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 17:32:25 |
|
|
musisz mieć dużo punktów a dzięki ja postaram się z Krzyżakmi zagadać a ty jesteś na GG??:>
Bądź bez strachu w obliczu swych wrogów. aby Bóg cię miłował.Bądź odważny i dobry .Mów prawdę, zawsze, nawet gdyby prowadziło to do twej śmierci. Broń bezbronnych i nie czyń krzywdy nikomu.
Edytowane przez Templariusz dnia 03-08-2007 15:35:16 |
|
| Autor |
Bahomet Administrator
|
| Dodane dnia 01-08-2007 17:32:29 |
|
|
Witaj Seneszal,kiedy kolejny awans??? .Trzeba aktywnie brac udzial w zyciu forum.To jakw armii....
Pozdrawiam Bahomet.
ps.sorki ze nie uzywam polskiej klawiatury,ale jestem za granica i niestety tu nie uzywaja polskich liter.
Audaces fortuna iuvat timidosque repellit |
|
| Autor |
Baldwin IV Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 17:35:34 |
|
|
ooooo ja już myślałem że cie nie będzie ale jesteś a ty co sądzisz o tym liście ??:>
Znalazłem dużo bractw ale muszę mieć pozwolenie od administratora strony
Bądź bez strachu w obliczu swych wrogów. aby Bóg cię miłował.Bądź odważny i dobry .Mów prawdę, zawsze, nawet gdyby prowadziło to do twej śmierci. Broń bezbronnych i nie czyń krzywdy nikomu.
Edytowane przez Templariusz dnia 02-08-2007 08:17:34 |
|
| Autor |
Templariusz Super Administrator
|
| Dodane dnia 01-08-2007 19:30:38 |
|
|
Moim zdaniem, gdzie, jak gdzie, ale do Watykanu list może, a nawet powinien być napisany w języku polskim.
Pisanie po niemiecku nie ma najmniejszego sensu nic więcej przez to się nie osiągnie, jedyne co można zrobić żeby podnieść rangę "duchową" tego listu, to napisać go po łacinie, i znaleźć podobnie myślących duchownych.
@Baldwin
Możesz się kontaktować z innymi serwisami, ale na własną rękę, możesz napisać, że rozważana jest u nas taka inicjatywa.
Co do samego pomysłu ja jestem za i chętnie się pod tym podpiszę.
Choć patrząc na to z innej strony, czy już jesteśmy ekskomunikowani ?
Templariusz
Non nobis Domine, non nobis sed nomini tuo da gloriam.
~ Psalm 115 ~

Edytowane przez Templariusz dnia 03-08-2007 15:36:44 |
|
| Autor |
Seneszel Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-08-2007 19:51:17 |
|
|
Myśle że to jeśłi użylibyśmy tego publicznie.
Pozatym w Wtkanie znaleziona dokumenty rozgrzeszające i przepraszające zakon Templariuszy ale my walczymy o to by to wyszło na światło dzienne.
A tak nawiasem. To Bahomet , gdzie wyjechałem bo mnie od jutra do szesnastego nie będzie więc będziecie musieli sami działać , jak mi się uda to wejde do kafejki ale tam to za godzinę zapłacę jak za 3 godziny w Polsce
Wiem że to troche dziwnie zabrzmi , ale na allegro gośc z wysoki sprzedaje medaliony i wisiorki templariańskie za 30 zł i sygnety templariuszy za 100 zł może byśmy się tak zaopatrzyli w te wisiorki żebyśmy mogli się rozpoznawać czy coś . Co to jest 30 zł , takie ładne staro wyglądające krzyże ze znakami " dwóch rycerzy na jednym koniu " i krucyfiksem są tam w sprzedaży polecam , ja już zamówiłem
Coś od przedwczoraj nie przybyło użytkowników postaram się zachęcić znajomków by się zapisali tutaj, wy też się postarajcie.
Pozwólcie że przeliczę ludzi uczestniczących w dyskusji:
Seneszel
Baldwin IV
Bahomet
Templariusz
Szeryf32
Administrator
(za ewentualne pomyłki w nazwie przepraszam)
tylko 6 osób coś marnie, jest nas prawie 40 razy tyle
a i jeszcze:
shuboshi
Ostrzeżenie dostałeś za pisanie posta pod postem, następnym razem używaj opcji "Edytuj"
Non nobis, Domine, Non nobis sed nomini tua da gloriam
Edytowane przez Templariusz dnia 02-08-2007 08:03:08 |
|